Priority nového Hejtmana ( rok 2008)

28.11.2008 12:51

Liberecký kraj má nového hejtmana

publikováno 28.11.2008 v Denník CZ

Liberec - I poslední kraj, který ještě neměl svého hejtmana, se v pátek večer dočkal. Podle avizovaných předpokladů se jím stal Stanislav Eichler, lídr ČSSD, vítěz letošních voleb do zastupitelstva Libereckého kraje.

 

Nově zvolený hejtman při své úvodní řeči poděkoval odstupujícímu hejtmanovi Petru Skokanovi a zároveň i celému krajskému úřadu za spolupráci při předávání vedení kraje.

„Především bych chtěl poděkovat za přípravu rozpočtu ke schválení, díky které se vyhneme rozpočtovému provizoriu, které by nám znemožnilo čerpat peníze z Evropské unie,“ uvedl Eichler s tím, že přebírání veškerých odborů proběhlo v naprostém klidu. Kromě toho pak dodal, že bude ve své funkci jednat tak, aby všechny přesvědčil, že byl dobrou volbou. „Předchozí načerpané zkušenosti z manažerských pozic využiji k vedení kraje,“ dodal.

Vítězná ČSSD má mezi svými prioritami v programovém prohlášení především zrušení popltaků v krajských zdravotnických zařízeních, zřízení hospice, revizi optimalizace školské sítě, přeměnu krajských nemocnic zpět z obchodních společností na neziskové a investice do silnic a dopravní infrastruktury kraje.

Zpět

Kontakt

webmaster Libor Kafka

poslední aktualizace

08. 10. 2014